Entre el 13 i el 16 d’abril va tenir lloc el 9è Simposi Internacional de Papallones al Wyboston Conference Centre de Bedfordshire (Regne Unit) sota el lema «Conservar els lepidòpters en un món en canvi», en el qual es va fer la presentació del projecte Microreserves de Papallones.

El Simposi, on hi van assistir dos representants de Paisatges Vius i un del Museu de Granollers, va servir per conèixer els darrers treballs científics d’arreu del planeta sobre l’ecologia de les papallones i com conservar-les davant de nombrosos motors de canvi. Entre els ponents principals hi ha el professor Nick Haddad de la Universitat Estatal de Michigan, autor de The Last Butterflies, que descriu la seva investigació sobre algunes de les papallones més rares i amenaçades dels Estats Units, i la doctora Eva Knop de la Universitat de Zuric, investigadora destacada sobre els serveis ecosistèmics que els lepidòpters proporcionen a la societat.

La presentació del projecte es va encabir en la sessió d’Espais Protegits i la va realitzar el director de Paisatges Vius, Guillem Mas. Es va posar sobre la taula la creació de microreserves com a eina per a la conservació de les espècies amenaçades que, de fet, la manca de figures de protecció adients va ser una de les debilitats que es van posar de relleu al simposium per a la conservació de les espècies més rares.

En el simpòsium també es van fer diversos contactes amb entitats científiques i de conservació d’altres països per establir col·laboracions en el futur.